Er een nachtje over slapen

Er een nachtje over slapen

Nieuwe film (6).Film_Snapshot

Je hebt het wel eens. Dat iemand je wat vraagt waar je nou niet gelijk een antwoord hebt. Dan “slapen we er even een nachtje over” zeggen we dan. Tja dat is natuurlijk maar de vraag. Want als je pech hebt, houdt het je de halve nacht wakker. Met als gevolg dat je brak op staat en niet meer normaal kan nadenken met alle gevolgen van dien.

Heb je een winterbarbecue geboekt voor de lente. En wordt het ook nog eens 17 graden celsius!! Haha, grapje.

Hoe zou dat nou met zo’n dirigent zijn. Die zegt er een nachtje over te willen slapen. Zit hij dan ook in holst van de nacht achter z’n piano te knikkebollen of het nou wel of niet een mol moet zijn. Over een mol gesproken, is dat eigenlijk een nachtdier? Stel je die vraag bij meneer Google dan zegt de één “nee” het is een allround dier, zegt de ander “ja” en denkt dat de mol even naar buiten kijkt om te weten of het dag of nacht is. Ja ik bedoel maar, daar wordt je toch ook niet wijzer van dan.

De meeste mensen zullen wel lekker slapen ’s nachts. In de wetenschap dat je morgen weer met frisse moed aan een nieuwe dag mag beginnen. Of met frisse tegenzin. Dat kan ook. We mogen dankbaar zijn dat we überhaupt nog opstaan. Ja dat klinkt heel zwaarmoedig misschien maar het is wel waar. Hoeveel mensen kennen niet iemand die nooit meer wakker werd. Die in zijn slaap is ontslapen. Zo is het leven….

We gaan in ieder geval een stuk korter slapen als we de CD opname hebben in Putten. Want dan moeten we, je gelooft het of niet, om 08:00 uur!!!!!! er al zijn. Zijn ze nou helemaal! Bram zal het volgende week verder uitleggen. Wel vreemd dat hij er vanavond niet was. Die was zeker bang voor een stortvloed aan geklaag. Want kom op zeg, dat is wel heul errug vroeg hè. Nou ben ik zelf een ochtendmens, dat scheelt iets. En het is dan onderhand ook bijna zomer, dat scheelt dan ook weer iets. Maar je zult maar last hebben van stijve botten. Dat je lijf gewoon twee uren de tijd nodig heeft om weer soepel te zijn. Dat je als Goliath wakker wordt en als een soldaat door het huis marcheert. Moet je dan om 05:00 uur op staan?! Of heel de nacht wakker blijven?!

Er zijn zoveel dingen waar we ons druk over kunnen maken.  Dus laten we maar lekker gaan slapen. Weltrusten.

Ik ga slapen ik ben moe, Heere dek mij lekker toe, met Uw liefde warm en zacht en bewaar mij deze nacht. Amen.

Toontje