Terugblik benefietconcert Malawi in dorpskerk Nunspeet

Terugblik benefietconcert Malawi in dorpskerk Nunspeet

nunspeet-dorpskerk-300x225

Het is zover…zaterdagavond 16 juni!

Na maandenlange voorbereiding wordt deze avond het benefietconcert gegeven voor de stichting MMWT. Deze stichting verbouwt en renoveert een ziekenhuis in Embangweni (Malawi) in samenwerking met het vrijwilligersechtpaar Piet en Estelle die het project ter plaatse begeleiden.

Wij, Aline en Adrie Mauritz zijn allebei al jaren lid van Viva Vox en zullen samen met Richard, Patrick en Marije over ruim drie weken afreizen naar Malawi om daadwerkelijk twee weken mee te gaan helpen bij dit prachtige werk.

Ons doel is om totaal € 15.000 sponsorgeld op te halen voor dit project. Het hele jaar hebben we al acties gehouden en we sluiten deze vanavond af met dit benefietconcert.

Want hoe kunnen we beter afsluiten dan met prachtige koorzang en gebed om Gods Zegen over dit project?

“Ons” koor Viva Vox was direct bereid om mee te werken en ook mannenkoor Salvatori zegt toe. Mathilde en Linda Molhoek komen ver rijden om in hun geboortedorp op te treden, Johan Bredewout is enthousiast en onze vrienden Henri, Wob, Lisanne en Leonard hebben met liefde eveneens hun bijdrage toegezegd.

Als de generale repetities beginnen krijgen we toch wel een beetje kriebels; zouden er wel mensen komen luisteren, zal de avond goed verlopen, zal de opbrengst meevallen, kunnen we uit onze woorden komen als we de cheque gaan overhandigen?

We weten het niet en besluiten er maar vooral van te gaan genieten!

Als het half acht is zit er een mooi aantal bezoekers in de kerk en ook de uitzending via kerkomroep start. We hebben het programma samengesteld rondom het thema van deze avond: het werk dat over de hele wereld gedaan mag worden tot uitbreiding van Gods Koninkrijk.

En wat wordt dat vol overgave gezongen en over gesproken! Nu we er zelf zo bij betrokken zijn raakt het ons veel dieper. Het is écht waar.. zij komen van oost en van west, blank of bruin en liggen aan in het Koninkrijk van God!

De collecte halverwege de avond geeft ons hoop, Richard moet zelfs een keer de volle collectezak verruilen voor een lege.. wauw!

Als we aan het einde van de avond het totaal opgehaalde bedrag bekend gaan maken, mogen we op de cheque het prachtige bedrag van € 18.242,64 noteren. De collecte van deze avond was ruim € 1.300 en alle kosten waren al gedekt door de sponsoren. Ook verhoogt de Stichting Wilde Ganzen dit totale bedrag nog eens met 50%. Om stil van te worden…..

Klik op de foto voor een impressie van het concert.

Als we thuis komen, hebben we veel na te praten! Wat hebben we er enorm van genoten en wat was er een fijne sfeer. We voelden verbondenheid rondom ons thema dat we zo prachtig hebben kunnen uitdragen. Het was een bijzondere avond waar we nog lang van nagenieten!

Bedankt Viva Vox en alle medewerkenden voor de inhoudsvolle bijdrage op deze bijzondere avond!

Inmiddels zijn we alweer ruim 7 weken terug en wat hebben we een prachtige, maar zeker ook indrukwekkende reis achter de rug!

Bij ons vertrek naar Malawi hebben we de opname van deze avond op een USB-stick meegenomen en samen met Piet en Estelle hebben we in het verre Malawi opnieuw het hele concert teruggekeken. Wat waren zij ontroerd en dankbaar dat er in Nederland zoiets mogelijk is en zij verder kunnen gaan met  de renovatie van het ziekenhuis.

Aline en Adrie Mauritz

Hieronder een korte impressie van het concert: