Het koor

Viva Vox betekent ‘Levende Stem’. Het koor uit Elspeet is opgericht op 10 mei 1983 en is een interkerkelijk koor. Het doel van Viva Vox is de zangkunst te bevorderen en het zingen van Psalmen en geestelijke liederen om daarmee het Evangelie uit te dragen. 

Het koor repeteert elke donderdagavond van 19.45 uur tot 21.45 uur in ‘t Kulturhus aan de Nachtegaalweg 2 in Elspeet. Viva Vox telt ongeveer 60 leden.

Dirigent

Vanaf september 2022 is Marcel van de Ketterij (weer) onze dirigent. 

Hij is dirigent, kerkorganist, koorbegeleider en docent. Hij houdt van veelzijdigheid en wil zijn passie voor muziek graag overdragen. Marcel van de Ketterij werd op jonge leeftijd wegwijs gemaakt in de muziek door zijn vader. Nadat hij lessen had gevolgd bij Peter Eilander kwam hij op het Conservatorium in Zwolle terecht. Hij ontving lessen van o.a. Nico Waasdorp en Harm Jansen in de Grote of Sint Michaelskerk met het fameuze Schnitger-orgel en de Dominikanenkerk met het prachtige Adema-orgel. In 1991 heeft hij het diploma Uitvoerend Musicus Orgel en Kerkmuziek gehaald. Hij kreeg een aanstelling op de Jacobus Fruytier Scholengemeenschap in Uddel als docent Muziek. Daarnaast is Marcel dirigent van de Christelijke Zangvereniging Con Amore in Barneveld en het Christelijk mannenkoor Salvatori in Nunspeet. Als organist is hij verbonden aan de Eben-Haëzerkerk in Apeldoorn waar hij sinds 1997 op het fraaie Steendam-orgel speelt. Hij geeft les in orgelspelen en werkt regelmatig mee aan concerten en cd-opnames.

Fotograaf: André Dorst